НОВИНИ

В Албания привърженици на опозицията блокираха основните пътища

В Албания хиляди привърженици на опозицията блокираха снощи всички пътища към столицата Тирана. Протестиращите обвиняват управляващите в корупция и връзки с мафията. Те настояват за оставката на правителството и за предсрочни избори.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:40, 03.05.2019
Чете се за: 00:22 мин.
По света

От блокадите протестиращите скандираха „Оставка!“, палиха автомобилни гуми и заплашиха, че всяка седмица ще има подобни протести до падането на правителството.

Премиерът Еди Рама е категоричен, че няма да се оттегли. Опозицията го обвинява, че през 2017 г. дошъл на власт с фалшифициране на изборните резултати, затова те настояват за предсрочни избори.

Моника Круемади, председател на Социалистическото движение за интеграция: Те не са осъзнали, че гражданското неподчинение все още не е започнало. Трябва да възродим надеждата на албанците. Готови сме да покажем на Еди Рама, че той не може да управлява чрез сила.

Правителството е признато за легитимно от Европейския съюз и Съединените щати. През юни се очаква Албания да започне преговори за присъединяване към Евросъюза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
57% от българите одобряват визитата на папа Франциск
57% от българите одобряват визитата на папа Франциск
Фейсбук премахна профили на крайнодесни активисти
"Фейсбук" премахна профили на крайнодесни активисти