НОВИНИ

В ареста остава шведът, ритнал камериерка в главата

Районният съд в Несебър остави в ареста шведа, който ритна в главата 65-годишна камериерка. Според съда има достатъчно доказателства, че той е извършил деянията, за които е обвиняем. На влизане в съдебната зала Ралф Сундберг заяви, че се срамува от стореното, че е бил пиян и не помни нищо.

bnt avatar logo
от БНТ
16:01, 08.06.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

В съдебната зала Ралф Сундберг заяви, че не помни какво е вършил, нито че е нападал камериерката. Разплака се и помоли да не го пращат в затвора, защото нямало да се укрие.

Извини се за поведението си и каза, че не можел да се храни и да спи от притеснение. Държавното обвинение поиска постоянно задържане под стража с мотива, че той имал самолетен билет за събота и щял да напусне страната.

Адвокатът на Сундберг поиска свобода за клиента си, който бил поискал да плати обезщетение на пребитата жена.

Петя Чернаева - адвокат: Човека обясни, че съжалява и наистина не си спомня какво е станало. Това обясняваше през цялото време. И така искрено се притесни.

По делото е назначена и съдебна психиатрична експертиза, която да покаже дали шведският гражданин има зависимост от алкохола. За подобни престъпления законът предвижда затвор до 3 години. Практиката в региона показвала обаче, че най-често хулиганите се разминават с глоби от порядъка на 500 лв. или с условна присъда. Прокурорът по делото обясни искането за постоянен арест така.

Радост Бошнакова - прокурор: Поведението на обвиняемия и случилото се стана медийно известно не само в България, но и в света, което на практика повлия и при обосноваването на изключително тежкото и дръзко поведение, което е хулиганския мотив. Искаме на територията на Република България, не само Несебър и Слънчев бряг, да се спрат тези безконтролни поведенчески прояви на туристи. Дали са български или чужди граждани, най-вече чужди граждани, които много добре си знаят и си спазват законите в тяхната република и идват тук на гурбет и на свобода и правят каквото си искат.

В рамките на седем дни на шведския гражданин ще бъде повдигнато обвинение за побоя, а делото се очаква да бъде насрочено незабавно след това.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съкращават служители от мини Бобов дол
Съкращават служители от мини "Бобов дол"
Картини на Майстора разказват за Първата световна война
Картини на Майстора разказват за Първата световна война