НОВИНИ

В Банско не искат повече нощни клубове и казина

Община Банско гласува наредба, с която забранява изграждането на нови нощни клубове, казина и еротик барове в курорта. Забранява се и преустройството на сега съществуващите. Идеята е планинският град да не се превръща с шумен курорт, а да бъде привлекателен за семейства, които искат да си починат, да спортуват в планината и едновременно с това да имат възможност да се докоснат до културата и традициите на Банско, и региона.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
18:18, 06.03.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

20 нощни заведения, барове, казина и игрални зали работят в момента в Банско. Те са с капацитет 1500 посетители и според кмета на града са напълно достатъчни за нуждите на туристите.

Георги Икономов, кмет на община Банско: Не искаме да сме лъскав курорт туристически, по-скоро искаме да си запазим автентичността и това, което Банско е било до момента - даже ще опитаме със законови средства да ограничим и тези, които до момента функционират, така че действително да си влязат в рамките на закона.

Повечето туристи в Банско подкрепят решението на общината да се ограничи броят на нощните клубове.

От общината обмислят и ограничение в строителството на нови хотели в курорта.

Георги Икономов, кмет на община Банско: В крайна сметка мислим че имаме достатъчно легла, от друга страна има и достатъчно незавършени хотели, така че ако някой иска да прави хотели има готови такива, а не да застрояваме нови пространства.

През следващите месеци ще бъде направена и промяна на общия устройствен план на Банско, за да се въведат повече ограничения, при строителството в курорта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съюзът „Произведено в България“ раздава годишните си награди
Съюзът „Произведено в България“ раздава годишните си награди
НАП отрече хакерска атака да е причина за срива на системата за отчитане
НАП отрече хакерска атака да е причина за срива на системата за отчитане