НОВИНИ

В Беларус са арестувани 20 души, подготвяли въоръжени провокации

Президентът на Беларус Александър Лукашенко обяви днес, че властите са арестували 20 души, които подготвяли въоръжени провокации, за да предизвикат размирици. По думите му задържаните били обучавани в лагери в Беларус и Украйна, като били финансирани през Полша и Литва.

bnt avatar logo
от БТА
16:41, 21.03.2017
Чете се за: 00:31 мин.
По света
беларус арестувани души подготвяли въоръжени провокации

Изявлението на беларуския лидер идва ден след като той обвини западни разузнавателни служби, че използват "пета колона" в страната, която да провокира вълнения и да заплаши стабилността на неговия режим.

През последните седмици в Беларус има улични протести, най-големите от години насам, срещу въведените глоби за лицата, които според властите имат недостатъчен принос в бюджета на страната. Следващите демонстрации са планирани за края на тази седмица.

В днешната си реч пред трудови колективи в град Могильов Лукашенко отново спомена за "петата колона", която опитва да дестабилизира положението в Беларус, предаде ТАСС. Той подчерта, че хората, които се стремят "да взривят обстановката в страната" не са "никаква опозиция", а са управлявани от "спецслужбите на определени държави".

По думите на беларуския лидер на някого в чужбина му се струва, че Беларус е узрял за "цветна революция" и че в страната има "търсене на провокатори". Александър Лукашенко се зарече да не допусне разрушаване на властта в Беларус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдебна сграда в Полша бе опразнена заради намерен съмнителен бял прах
Съдебна сграда в Полша бе опразнена заради намерен съмнителен бял прах
Изписаха пострадалото в джакузи дете
Изписаха пострадалото в джакузи дете