В шест секции гласуват българите в Белгия днес. В страната освен европейски се провеждат и федерални и регионални избори.

Включваме се от пленарната зала на Европейския парламент, която е превърната в най-големия пресцентър в ЕС. Тук в реално време ще бъдат показани днес резултатите от 28-те държави членки и първото прогнозно разпределение на местата в Европейския парламент.

Българите в Белгия гласуват в 6 секции - по две в Постоянното представителство към ЕС и в посолството в Брюксел, както и в Гент и в Льовен. Гласуването протича нормално.

Днес в Белгия освен европейски се провеждат и регионални и федерални избори. Много напрегнат ден в Белгия. Много напрегнат ден и за Брюксел, защото очакванията и прогнозите са съвсем различни. Във френскоезичната Валония се очаква най-голямата партия да остане социалистическата, във Фландрия - националистическата Нов фламандски алианс се очаква да запази преднината си, а в Брюксел много добре по традиция се представят зелените.

В Брюксел се очакват и протести на жълтите жилетки.

Започна гласуването на българите в Белгия

Започна гласуването на българите в Белгия

Започна изборният ден в Брюксел. Две секции са открити в Постоянното представителство на България към ЕС, още две в посолството. По една изборна секци...

Още по темата ЕВРОИЗБОРИ 2019