НОВИНИ

В Белгия осветиха нова внушителна бирена продукция

За белгийците отминаването на лятото не е повод за тъга, а за "поливане" на добрите спомени и емоции с много бира. В полунощ завърши един от най- любимите за кралството фестивали - Бирения. Освен дегустацията на пиво, участниците присъстваха и на внушителното освещаване на новата бирена продукция. Церемонията се състоя в катедралата "Свети Михаил и Света Гудула" в Брюксел.

bnt avatar logo
от БНТ
06:46, 09.09.2019
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Белгийската гилдия на пивоварите, позната още като Ордена на рицарите на пивоварското гребло, почете своя патрон в традиционни костюми и съпроводени от музиканти в Деня на пивовара.

По време на церемонията в катедралата "Свети Михаил и Света Гудула" в Брюксел, католически свещеник освети бирено буре. Ритуалът е част от традиция, датираща от 11 век. Легендата гласи, че средновековен монах осветил пивоварна, чиято бира по чудо излекувала местните от чумата.

Според един от представителите на Ордена на рицарите, церемонията предоставя възможност за всички белгийски пивовари да се съберат и да обменят опит.

Ван Маделин - рицар от Ордена на пивоварското гребло: Целта на церемонията е да покажем , че предстои една много хубава година за производството на бира, през която ще дебютират много нови пивоварни и различни бири. Но също така, с този ритуал отдаваме почит и на традиционното пиво. На кратко, така отпразнуваме белгийската бира и показваме обичта си към нея.

Белгийските монаси започват да варят бира преди повече от хилядолетие, а днес производителите в страната са над 150, които произвеждат от силни тъмни бири до плодов eл.

Хавиер Бирло - главен пивовар: Това е най-добрата бира в света, чието производството уважава качеството повече от всичко и цялата история на пивоварстово в Белгия.

Церемонията беляза началото на традиционния "Белгийския бирен фестивал", по време на който посетителите имаха възможност да дегустират над 1100 различни видове пиво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралиец стана шампион по скачане с костюми с крила
Австралиец стана шампион по скачане с костюми с крила
Баба оборудва дома си с камери след два обира от крадци
Баба оборудва дома си с камери след два обира от крадци