НОВИНИ

В Белица обсъждаха развитието на малките планински общини

Политици и представители на туристически бизнес обсъждаха днес в местността “Семково” над град Белица възможностите за развитие на малките планински общини. Желанието на общинското ръководство е да създаде план за бъдещо общо развитие на планинските райони.

bnt avatar logo
от Десислава Димчева
19:45, 18.02.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Гостите на форума определиха “Семково“, като курорт за отдих на младите хора. Разположен само на 17 км. от град Белица той е отлично място за почивка и къмпингуване.

- Тук ме привлича природата, чистия въздух и място, на което наистина можеш да си починеш истински

- По- далеч от цивилизацията, тихо, спокойно, това е хубавото.

Община Белица търси нови възможности за развитието на алтернативния туризъм. Вече има идеи за популяризиране на уникални селскостопански продукти, например белишкият лук, гаргалета и други храни произведени от еко земеделие.

Симана Марковска – председател на Сдружение “ Пирински туристически форум “ Шансът според мен на малките общини е да изпъкнат с някакви уникални туристически услуги. Можем да надграждаме на българския фолклор, който особено пък в малките общини е жив.
Мая Падарева – секретар на читалище “ Г. Тодоров 1885 “ гр. Белица –Вече няколко къщи за гости са обособени в Белица и чакат да посрещат и българи и чужденци.

Част от посланията, които бяха отправени днес на зимния празник в местността “ Семково”, са за развитие на икономиката и осигуряване на нови работни места, както и земята в границите на курорта да стане общинска собственост, за да се осъществи плана за управление на планинския курорт, свързан с неговото развитие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В село Константиново две години чакат ремонт на улиците, отнесени от наводнение
В село Константиново две години чакат ремонт на улиците, отнесени от наводнение
Традициите на Сирни заговезни оживяха край Русе
Традициите на Сирни заговезни оживяха край Русе