НОВИНИ

В Берлин арестуваха руски кокаинов бос

Германската полиция е арестувала руснака Андрей Ковалчук, подозиран, че е организатор на опита за трафик на кокаин към Русия през руското посолство в Аржентина. Миналата седмица аржентинската полиция съобщи, че е конфискувала близо 400 кг. кокаин на стойност около 62 млн. долара. Дрогата била поставена в куфари, които били открити в училището към руското посолство.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:09, 02.03.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света
берлин арестуваха руски кокаинов бос

Предполага се, че схемата е била чрез дипломатическа поща дрогата да стигне безпроблемно в Москва. За срок от 40 дни Русия трябва да предаде на Германия документи за Ковалчук, казали пред кореспондент на ТАСС от прокуратурата в Берлин. Те потвърдили ареста му и казали, че до края на деня съд ще определи мярката му на задържане

Когато дрогата била открита през декември, руският посланик вдигна тревога, което доведе до съвместната операция на правоохранителните органи на двете страни. Трима руснаци, включително бившият ръководител на поддръжката на посолството, бяха задържани в Москва през декември, съобщи министерството. Аржентина също задържа двама заподозрени.

Шестият мъж, Ковалчук, се смяташе за човек, който ръководи контрабандния пръстен. В четвъртък вечер, германските органи задържаха предполагаемия ръководител. "Сега той е в полицейски арест", каза говорител на берлинската полиция. Прокурорите в Берлин заявиха, че 49-годишният руски гражданин е бил задържан като част от международно разследване, ръководено от Москва. "Твърдението: създаване на престъпна организация с цел контрабанда на кокаин от Аржентина до Русия", заявиха прокурорите в Туитър.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непочистените учици-непреодолимо препятствие за хората с увреждания
Непочистените учици-непреодолимо препятствие за хората с увреждания
Добра награда, жалко, че е посмъртна...
Добра награда, жалко, че е посмъртна...