НОВИНИ

В Благоевград и региона не се очаква режим на водата това лято

Няма да има режим на водата през това лято в Благоевград и региона, съобщиха от водното дружество в областния център. След проливните дъждове през изминалите дни, водният режим в някои от селата в община Гърмен е отменен. В момента в 10-те общини, които обслужва „Водоснабдяване и канализация” - Благоевград, няма населени места без вода.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
21:00, 17.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Заради високите температури и трайното засушаване много хора в региона са използвали питейната вода, за да напояват градините си. Това е довело до проблеми с налягането на водата и някои села от областта са останали без вода до чешмите, казаха от „Водоснабдяване и канализация” – Благоевград. Хората, живеещи във високите части на гърменските села Балдево и Ковачевица, няколко дни са били на сух режим. Проблеми е имало и в други населени места.

Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация” – Благоевград:
„В община Симитли имаше проблем в селата Крупник и Полена. Бяха проведени срещи няколко пъти. Набелязаха се действия, които биха подобрили качеството на предлаганата услуга предвид това, че довеждащия водопровод до резервоара на село Крупник е амортизирал, остарял.”

След падналите дъждове от водното дружество успокоиха, че проблеми с недостиг на питейна вода не се очакват.

Инж. Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация” – Благоевград:
„Да се надяваме, че ще издържим сега и август и септември, въпреки че ние очакваме и винаги е така от опита, че трайното засушаване е края на август, началото на септември.”

Въпреки това в края на лятото не е изключено да се стигне до воден режим в някои населени места, но всичко зависи от количеството валежи и от това, дали хората спазват забраните да използват питейната вода само за битови нужди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожари в Хърватия и Черна гора застрашават населението
Пожари в Хърватия и Черна гора застрашават населението
Три основни зони за високи сгради в София
Три основни зони за високи сгради в София