НОВИНИ

В Благоевград учредиха Съвет на жените

В Благоевград днес беше учреден Съвет на жените. В състава му ще влизат дами с изявена гражданска позиция, които имат конкретни предложения за подобряване на градската среда на живот и развитие на Благоевград.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Десислава Малинова
14:37, 11.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.

Целта на Съвета е чрез помощта на дамите, от различни сфери на обществения живот в Благоевград, да се генерират идеи за положително развитие на областния град. Съветът на жените ще бъде с председател заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

Христина Шопова, заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности:
"Всеки има своите идеи, вие помежду си ги споделяте в кратък кръг от хора, които имате познати близки. Защото искаме най-доброто за децата си, разбира се. За да бъдат реализирани, да се гордеем с тях а и да се гордеят с мястото, от което произлизат.“

Право на участие в Съвета на жените ще има всяка дама, независимо от нейната политическа принадлежност, възраст и професия.

Камелия Грънчарска, бизнесдама: Много се радвам, че се създава такава сбирка в града, и то на жени, защото има страшно много амбициозни жени, можещи. Просто е важно да бъдем и ние, цяло, не само мъжете да бъдат участници в такива организации. И се надявам да просъществува всичко това, което се случва в момента.“

По време на срещата бяха регистрирани и първите членове на съвета. Беше изготвен и график за последващи срещи, на които да бъдат обсъдени и първите постъпили предложения за подобряване на условията на живот в Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа с 5 автомобила предизвика хаос в Пловдив
Катастрофа с 5 автомобила предизвика хаос в Пловдив
Джилиън Андерсън напуска сериала Досиетата Х
Джилиън Андерсън напуска сериала "Досиетата Х"