В Брюксел се проведоха важни за икономиката в Европа срещи. Транспортната комисия в Европейския парламент обсъди позицията й за бъдещето на пакета "Мобилност" и дали той може да се гласува от депутатите. Газовите доставки пък бяха тема на разговор между представители на Еврокомисията, Русия и Украйна.

Вижте повече от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Транспортната комисия в Европейския парламент не излезе с единна позиция по въпросите за бъдещето на пакета "Мобилност".

След проточили се с часове преговори, координаторите не се разбраха дали пакетът може да бъде гласуван от депутатите. Българската позиция беше промените да бъдат отложени за новия състав след евроизборите.

Транспортната комисия в ЕП обявява тази вечер позицията си за пакета "Мобилност"

Транспортната комисия в ЕП обявява тази вечер позицията си за пакета "Мобилност"

Транспортната комисия в Европейския парламент трябва да обяви по-късно тази вечер позицията си за бъдещето на пакета "Мобилност", който предизвика пор...

Днес имаше и много важна среша между зам.-председателя на ЕК, външния министър на Украйна и министъра на енергетиката на Русия. Тримата обсъдиха доставките на руски газ през Украйна към ЕС.

Сегашният договор изтича в края на годината и трябва да има политическо решение какво ще стане с тези доставки в контекста на обтегнатите отношения между Русия и Украйна. Гаранциите на Русия са, че криза в доставките тази зима няма да има.

Марош Шефчович, зам.-председател на ЕК: Сигурността на газовите доставки тази зима също бяха дискутирани и добрата новина е че всичко е наред, под контрол и не предвиждаме никакви усложнения тази зима.

Следващият кръг от политическите преговори ще бъде през май.

Представители на ЕС, Русия и Украйна ще обсъдят газовите доставки

Представители на ЕС, Русия и Украйна ще обсъдят газовите доставки

Представители на Европейската комисия, Русия и Украйна ще разговарят днес по газовите въпроси въпреки предстоящия двумесечен отпуск на еврокомисаря на...