НОВИНИ

В Бургас започна ветроходната регата Кор Кароли (СНИМКИ)

С отлично настроение и много емоции започна международната ветроходна регата „Кор Кароли“. Проведе се гонка, след която кметът на Бургас Димитър Николов заедно със заместника си Красимир Стойчев и изпълнителния директор на Пристанище Бургас Диян Димов връчиха наградите на призьорите. Кметът Николов приветства участниците и каза, че е изключително горд от факта, че регата Кор Кароли е на бургаска територия.

bnt avatar logo
от БТА
14:05, 13.08.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още
бургас започна ветроходната регата кор кароли снимки

Задаволство от домакинството сподели и г-н Димов, а кап. Тома Томов-главен организатор и председател на фондация „Кор Кароли“ също поздрави участниците, благодари на домакините за гостоприемството и каза, че предоставените отлични условия са предпоставка и през следващите години да са мисли за подобно домакинство от страна на Бургас. Сред гостите бе и Веселина Деведжиева - началник на отдел „Спорт“ към Община Бургас.

;

Церемонията се състоя на Пристанище Бургас в присъствието на всички участници в регатата, както и на много гости и почитатели на ветроходния спорт. Призьорите в „Про Ам“ гонката получиха купи и награди от Петър Петков-представител на „Булвария“-Опел Варна. Пъстротата на тържеството придаде участието на три състезателни двойки по спортни танци от СК "Бургас`75", които са в топ 10 на този спорт в света.

;

След това всички участници се преместиха в сградата на бургаското пристанище, където се състоя коктейлът. През цялото време на специално изграден екран бяха показвани много снимки и видео от първия състезателен ден. Днес стартът беше в 11:00 ч. от Бургас към о-в Св. Анастасия и след това към Свети Влас. Това е първият същински етап на 17-та регата "Кор Кароли", която тази година е международна поради участието на 4 украински яхти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 години от подписването на Охридския рамков договор
16 години от подписването на Охридския рамков договор
Еврокомисарят по миграцията: ЕС трябва да депортира повече мигранти
Еврокомисарят по миграцията: ЕС трябва да депортира повече мигранти