НОВИНИ

В Бъзън не искат антена на мобилен оператор

Жителите в Бъзън не желаят в центъра на селото да бъде монтирана клетка на мобилен оператор. Хората се страхуват от облъчване. Предлагат съоръжението да бъде поставено в покрайнините на населеното място.

bnt avatar logo
от Пламенка Тонева
18:00, 24.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Близо 600 са жителите в Бъзън, които се подписаха срещу монтирането на клетка на мобилен оператор в центъра на селото. По проект антената трябва да се постави върху помещението, където се намира местният хранителен магазин. Хората се страхуват от облъчване.

Жител на селото
„Против съм, защото имало облъчване, много малки деца има тук.”

Жителите в село Бъзън предлагат съоръжението да бъде поставено в покрайнините на населеното място, далече от къщите. От мобилната компания отговарят, че изграждането на базова станция в центъра на селото няма да застраши здравето на хората.

Георги Андреев - представител на мобилния оператор
„Ние спазваме всички нормативни наредби, така че съоръженията да не застрашават здравето на хората. Това, че е сложено върху хранителен магазин, не значи, че ще облъчва хората.”

Жителите в Бъзън се надяват процедурата по изграждането на станцията да бъде спряна. Ако това не се случи, те са готови на протест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР не изключва възможността вътрешен човек да е съучастник в обира на банкомата
МВР не изключва възможността вътрешен човек да е съучастник в обира на банкомата
42 училища в Пловдив бяха частично ремонтирани това лято
42 училища в Пловдив бяха частично ремонтирани това лято