НОВИНИ

В Деня на Европа: Стивън Кларк специално пред БНТ за бъдещето на ЕС и Брекзит

Денят на Европа 2019 ще бъде отбелязан на 9 и 10 май с "Фестивал на светлините" в Европейската столица на културата за 2019 г. Пловдив. Триизмерното мапинг шоу "Заедно избираме своето бъдеще" ще бъде излъчено днес от 22 ч по БНТ2. За събитието в България пристигна Стивън Кларк, директор "Дирекция на Бюрата на Европейския парламент в държавите членки" в Европейския парламент. Броени часове преди да посети Пловдив, той гостува в Сутрешния блок на БНТ1.

bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 09.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Тази година Денят на Европа има особено значение за гражданите на Общността преди предстоящите избори за нов Европарламент. По думите на Стивън Кларк, този вот е от изключителна важност, защото идва в момент, когато много въпроси се задават и естествено има много политически сили, които ги интерпретират по различен начин.

Стивън Кларк, директор "Дирекция на Бюрата на Европейския парламент в държавите членки": Трябва да се съсредоточим върху това къде искаме да достигнем. Много е важно всички политически сили да дадат послание, което е ефективно.

На въпроса как ще приключи сагата с Брекзит, Стивън Кларк, който е британец, заяви:

Стивън Кларк, директор "Дирекция на Бюрата на Европейския парламент в държавите членки": Това е невъзможен въпрос, всеки, който е дори наполовина в британската политика, не знае какъв е отговорът.

Вижте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима кандидати ще се състезават за концесията на Летище София
Петима кандидати ще се състезават за концесията на Летище София
Трябва ли да има опреснителен курс за по-възрастни шофьори - говорят експертите
Трябва ли да има опреснителен курс за по-възрастни шофьори - говорят експертите