Днес отбелязваме Международния ден за безопасен интернет. Как ученици помагат на ученици да се справят с проблемите в мрежата - това показва поредната кампания на Националния център за безопасен интернет. Името на инициативата е "Героят си ти", а идеята ѝ е да спре езика на омразата в мрежата и извън нея.

Това е кампания за по-добрия начин да бъдеш модерен.

Антоанета Василева, координатор на Консултативната линия за безопасен интернет: Искаме да дадем добър пример на децата и да им покажем, че има и други начини те да бъдат cool, да бъдат известни в училище, да бъдат готини - като бъдат добри, като бъдат подкрепящи, като използват позитивен език онлайн и офлайн.

"Ти си героят" е кампания създадена от младежи за техните връстници. Сценарият на това видео е по тяхна идея и вече може да бъде намерено в интернет.

Димана: Насочваме се към децата, които биват тормозени, децата, които тормозят и децата, които са просто свидетели.

Защото да си безразличен свидетел на тормоз е като да си активен съучастник. А за да си супергерой, първо трябва да си суперчовек.

Отбелязваме Международния ден за безопасен интернет

Отбелязваме Международния ден за безопасен интернет

Днес светът отбелязва Международния ден за безопасен интернет. Вниманието е насочено към рисковете в онлайн пространството и необходимостта за развити...