НОВИНИ

В "Денят започва": Европа и мигрантите - Мохамед Халаф и Симеон Николов

Едва ли срещата в неделя беше ползотворна, защото разногласията си остават и това, което иска Меркел няма да се случи. Така Мохамед Халаф коментира провелата се в неделя неформална среща на върха в Брюксел за миграцията. Той прогнозира и че ще има проблеми вътре в управляващата коалиция в Германия.

bnt avatar logo
от БНТ
08:55, 26.06.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

За съжаление на срещата в неделя тревожното е, че не чухме нищо ново, отбеляза и Симеон Николов, директор на Центъра за стратегически

изследвания в сигурността и международните отношения.

Симеон Николов: Лансираха се стари идеи, но това, което се очерта е по-голямото разделение, по-ясно очерталите се противоречия между страните.

Европа тепърва ще плаща за допуснатите сега грешки, категоричен е Николов. По думите му, основната грешка на Европа е в това, че не е отделила бежанците от имигрантите. Той отбеляза и че в неделя на срещата отново не е станало дума за разбиване на трафикантските канали.

Мохамед Халаф коментира и че Ердоган едва ли ще промени политиката към мигрантите и ще продължи да спазва споразумението. Той има големи икономически изгоди от това, че получава тези милиарди, отбеляза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 50% от българите не знаят какво означава хематология
Над 50% от българите не знаят какво означава хематология
Има ли опасност от нови земетресения в Гърция
Има ли опасност от нови земетресения в Гърция