НОВИНИ

В сутрешния блок: Казусът "Унгария" - коментар на Емил Радев и Илхан Кючюк

През изминалата седмица Европейският парламент реши да даде зелена светлина на процедура срещу Унгария, която може да завърши с отнемане на правото на глас на страната. Правителството на Виктор Орбан обмисля да оспори по съдебен път това решение. По темата за Унгария и бъдещето на ЕС сега ще говорим с българските евродепутати Емил Радев от ГЕРБ в групата на Европейската народна партия и Илхан Кючюк от ДПС, в политическото семейство на Алианса на либералите и демократите за Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 17.09.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Емил Радев, евродепутат: При нас вота не беше на групата, имахме право на свободен вот, поне така реши ЕНП. Но в деня, в който председателя на ЕК - Юнкер заяви, че Европа е на националните суверенитети и че заедно сме силни, ние разединихме Европа и то по една много важна тема, каквато е миграцията.

По думите на Радев от години няма единна европейска позиция за справяне с нелегалната миграция и с бежанците. Трябва единно европейско решение за този огромен за ЕС проблем, категоричен е Радев.

Емил Радев, евродепутат: Трябва да намерим обща европейска политика, а не по този начин - като лишаваме една държава от правото на глас по такъв ажен проблем какъвто е миграцията, няма да успеем да обединим европа"

"По този начин правим Орбан икона за крайните националисти и крайната десница", смята той.

Аз съм категорично против бежанския процес и миграционните движения в ЕС, те не са само в ЕС, да бъдат представяни като универсално плашило. Далеч по-многопластови са проблемите в Унгария, обясни от своя страна евродепуттът Илхан Кючюк. "Това не е срещу унгарския народ, а срещу едно правителство, което се ръководи от Виктор Орбан", обясни той.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златните момичета: Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн пред БНТ
"Златните момичета": Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн пред БНТ
Президентът Радев ще участва в срещата на инициативата Три морета
Президентът Радев ще участва в срещата на инициативата "Три морета"