Чистотата на въздуха в столицата зависи не само от мерките на общината, но и от действията на всеки един гражданин. Това заяви в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев. Иска се системност на мерките и политическата воля да се приложат, заяви от своя страна общинският съветник от БСП Милка Христова. Двамата коментираха и спорния ремонт на ул. „Граф Игнатиев“.

От много години София има проблеми със замърсяването на въздуха, заяви Николай Стойнев. Чистотата на въздуха зависи от начина, по който живеем, не само от общината, допълни той. По думите му, трябва да се вземат редица дългосрочни мерки за подобряването на качеството на въздуха, а въвеждането на „зелен билет“ и ограничаването на движението на колите са спешни мерки.

Николай Стойнев, общински съветник: Не може да се реши проблемът с въздуха, ако гражданите не се включват. Има инвестиции, които трябва да се направят за подобряването на градския транспорт и инфраструктурата и стандарти на горивата, които се разглеждат в НС по предложения на столичния кмет.
Размяна на реплики между премиера и опозицията за мръсния въздух

Размяна на реплики между премиера и опозицията за мръсния въздух

Днес в Народното събрание премиерът Бойко Борисов обеща на БСП да приложи мерките за чист въздух от времето на кабинета "Орешарски". Това стана, след...

Ако не бяха гражданите, нямаше да осъзнаем проблема с мръсния въздух в София, заяви Милка Христова. Тя заяви, че се иска системност на мерките и политическата воля да се приложат те. Една от първите мерки според нея е увеличаването на броя на измервателните станции.

Милка Христова, общински съветник, БСП: Трябва да разберем кое причинява основното замърсяване зимата.

Според нея възможна мярка е енергийните помощи в големите градове да не се дават под формата на твърдо гориво. Милка Христова заяви, че съществува лоби на производителите на пелети.