При претърсванията в дома на Стефан Гайтанджиев разследващите са се натъкнали на документи на друго дружество, участвало в търга за обществената поръчка. Документите, които от АПИ търсят, все още не са намерени. Според източници на БНТ в деня, когато папката е изчезнала, камерите за наблюдение в добре охраняваното помещение, не са работили.

Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура: "Липсващите класьори са съдържали техническата част от предложението на дружество участник в обществената поръчка. Това е дружество консорциум ,,Струма Лот 3.1." Тези документи, които впоследствие са намерени са били депозирани от друго дружество. Това е Обединение ,,,БГ. Струма Железница 2020". БНТ: Тоест едните са подадени като сигнал от АПИ, а после се намират други? Да, точно така. БНТ: Знае ли се тези, които са подадени като сигнал от АПИ къде са? - Все още не са намерени тези документи. Тепърва се прави проверка на целия обем документация, която се е съхранявала".

Срещу Гайтанджиев е повдигнато обвинение за укриване на документи. Ако вината му бъде доказана, той може да получи до три години затвор. Гайтанджиев не е задържан и е с най-леката мярка за неотклонение "подписка". От Районната прокуратура посочват, че кръгът на обвиняемите може да се увеличи.