НОВИНИ

В дома на Гайтанджиев са открити документи, различни от търсените от АПИ

При претърсванията в дома на Стефан Гайтанджиев разследващите са се натъкнали на документи на друго дружество, участвало в търга за обществената поръчка. Документите, които от АПИ търсят, все още не са намерени. Според източници на БНТ в деня, когато папката е изчезнала, камерите за наблюдение в добре охраняваното помещение, не са работили.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:59, 06.04.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
дома гайтанджиев открити документи различни търсените апи
Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура: "Липсващите класьори са съдържали техническата част от предложението на дружество участник в обществената поръчка. Това е дружество консорциум ,,Струма Лот 3.1." Тези документи, които впоследствие са намерени са били депозирани от друго дружество. Това е Обединение ,,,БГ. Струма Железница 2020". БНТ: Тоест едните са подадени като сигнал от АПИ, а после се намират други? Да, точно така. БНТ: Знае ли се тези, които са подадени като сигнал от АПИ къде са? - Все още не са намерени тези документи. Тепърва се прави проверка на целия обем документация, която се е съхранявала".

Срещу Гайтанджиев е повдигнато обвинение за укриване на документи. Ако вината му бъде доказана, той може да получи до три години затвор. Гайтанджиев не е задържан и е с най-леката мярка за неотклонение "подписка". От Районната прокуратура посочват, че кръгът на обвиняемите може да се увеличи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден за борба срещу детската агресия и насилието в училище
Ден за борба срещу детската агресия и насилието в училище
Над 100 лв ще се увеличи издръжката на живота след по-високата цена на газа
Над 100 лв ще се увеличи издръжката на живота след по-високата цена на газа