НОВИНИ

В Европа е регистриран първи смъртен случай от коронавирус

Първи смъртен случай в Европа от опасния коронавирус. В Париж почина китайски турист. Жертвите в Китай продължават да растат, но властите съобщиха, че някои лекарства дават добри резултати при лечението.

bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 15.02.2020 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
По света
Анес Бюзин, министър на здравеопазването на Франция: Снощи бях информирана за смъртта на 80-годишен пациент, лекуван в болница Биша от 25 януари и който е бил засегнат от белодробна инфекция вследствие на коронавируса. Този пациент, китайски турист от провинция Хубей, е пристигнал във Франция на 16-ти януари.

Още шестима заразени се лекуват в болницата Биша. Сред тях е и 50-годишната дъщеря на починалия мъж, която се възстановява. Хиляди са оздравелите в Китай.

Ван И, министър на външните работи на Китай: Заразата в Хубей и Ухан се овладява по-ефективно, това показва, че като цяло епидемията е контролируема. Броят на оздравелите надвиши 8 000.

Почти 67 000 са заразените в Китай, където са мобилизирани 25 000 медици са борба с коронавируса. Вложени са почти 13 милиарда долара. Китайските власти съобщават, че според предварителни клинични тестове някои лекарства показват добра степен на ефикасност за лечение на Ковид19. Сред тях за медикаменти за лечение на малария, на грип и вируса Ебола.

Не може да се прогнозира какво ще е по-нататъшното развитие на епидемията, смята шефът на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шествието на феновете на Левски в столицата (СНИМКИ)
Шествието на феновете на "Левски" в столицата (СНИМКИ)
Борисов: За нас Армения е традиционен икономически партньор
Борисов: За нас Армения е традиционен икономически партньор