НОВИНИ

В Германия има над 150 000 свободни места за бежанци

В момента на германския трудов пазар има над 150 000 вакантни места, за които биха могли да кандидатстват бежанците, пристигнали в страната от миналата година. Това сочат резултатите на проучване, цитирано от Франс прес. Института за изследване на трудовите процеси с подкрепата на Агенцията по заетостта е констатирал, че има свободни 154 000 места, които биха отговаряли на профила на бежанците.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
17:51, 23.06.2016
Чете се за: 00:22 мин.
По света
германия 150 000 свободни места бежанци

Над 1 милион души, търсещи убежище, са пристигнали в Германия от миналата година, бягайки от войната и бедността. Страната се опитва да прецени колко бързо ще могат да се присъединят към германското общество онези от тях, които ще останат, а интегрирането им на трудовия пазар ще бъде решаващо.

Германският трудов пазар от години е в желязно здраве с равнище на безработицата на минимума от над 25 години. като се има предвид недостигът на работна сила, засягащ вече някои сектори и застрашаващ други на фона на застаряването на населението, то икономическите среди виждат в имиграцията начин да се гарантира, че по-младите ще поемат щафетата. Това обаче ще може да стане само след години, предупредиха мнозина експерти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петер Сиярто: Брекзит не е в интерес на Унгария и ЕС
Петер Сиярто: Брекзит не е в интерес на Унгария и ЕС
Въоръжен мъж откри стрелба в киносалон в Германия
Въоръжен мъж откри стрелба в киносалон в Германия