НОВИНИ

В Германия продължава издирването на терорист

В Германия вече втори ден продължава мащабна полицейска акция за издирване на сириеца Джабер ал Бакр, за когото се предполага, че е подготвял терористичен акт. Днес полицията щурмува втори апартамент и задържа възможен съучастник. Трима души бяха арестувани вчера по подозрения за връзки с потенциалния терорист. Двама от тях бяха освободени. Вчера германските органи на реда откриха в квартирата на сириеца в град Кемниц взривно вещество.

Фани Аронова
от Фани Аронова
21:01, 09.10.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
По света

22-годишният сириец се издирва из цяла Германия след като не беше открит в квартирата му в саксонския град Кемниц. Вече има над 80 сигнала на граждани, пише германската преса. "Шпигел" цитира вътрешна полицейска информация, според която Джабер ал Бакр е избягал, след предупредителни изстрели срещу него.

Специалните сили щурмуваха жилището по сигнал на вътрешното разузнаване, че заподозреният е там и замисля атентат. Пететажният блок беше евакуиран, след като в апартамента откриха няколкостотин грама силно избухливо и много опасно вещество. То беше унищожено при контролиран взрив. Съседите на Джабер ал Бакр са смаяни от случилото се.

В района на жилището и гарата бяха задържани трима предполагаеми съучастници на Ал Бакр, но в ареста остава само един. Според Дойче веле говорител на германското контраразузнаване е отказал да коментира данните, че сириецът е свързан с "Ислямска държава" и че е пристигнал в страната като бежанец. "Нека първо да го заловим", е казал Щефан Майер и е добавил, че се надява това да стане скоро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рок легенди пяха в калифорнийската пустиня
Рок легенди пяха в калифорнийската пустиня
Кой е Мостис и кой е последният тракийски цар?
Кой е Мостис и кой е последният тракийски цар?