Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че е дошло "време за промяна" в Иран след насилието от последните дни по време на най-големите протести срещу властта след 2009 г., съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Иран се проваля на всяко равнище, въпреки ужасната сделка, сключена с тях от правителството на Обама. Великият ирански народ е репресиран от много години. Те са гладни за храна и свобода. Богатството на Иран е заграбвано, наред с човешките права. ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА!", написа Тръмп в Туитър.
Протестите, предизвикани от повишаването на цените на някои стоки, започнаха в четвъртък във втория по големина ирански град Машхад и обхванаха след това други населени места.
Откакто Тръмп встъпи в длъжност, Иран е трън в очите на американското правителство, което не спира да критикува регионалните амбиции на Техеран, участието му в конфликтите в Сирия и Йемен и програмата му за балистични ракети, отбелязва Франс прес.

10 души загинаха при протестите в Иран

10 души загинаха при протестите в Иран

10 души загинаха тази нощ по време на антиправителствени протести в Иран. Полицията използва водни оръдия и гумени куршуми, за да отблъсне тълпите, ко...