НОВИНИ

В Иран забраниха вноса на стоки за широко потребление от САЩ

Иранският парламент прие днес закон, забраняващ вноса на стоки за широко потребление от САЩ. Това съобщи телевизията в Иран.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:48, 03.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
иран забраниха вноса стоки широко потребление сащ

Мярката се въвежда като "симетричен отговор" на действията на Сената в САЩ, удължил антииранските санкции, наложени през 1996 г.

Депутатите единодушно подкрепиха законопроекта "заради постоянната враждебност (към Иран) и това, че американският Конгрес пренебрегва ангажиментите на САЩ в рамките на многостранното споразумение за иранската ядрена програма", се казва в съобщението.

"Ще последват и други ответни мерки", заяви пред телевизията депутатът от Техеран Бехруз Немати.

Сенатът на САЩ подкрепи в четвъртък законопроект, приет по-рано от долната камара, който удължава с 10 години изтичащия на 31 декември закон за санкции срещу Иран. Очаква се президентът Барак Обама да не се възползва от правото си на вето и да подпише документа в близките дни.

Одобреният от Сената закон нарушава историческото споразумение по иранската ядрена програма от 2015 г., заяви вчера иранското външно министерство.

Избраният за президент Доналд Тръмп се обяви против споразумението за иранската ядрена програма в предизборната си кампания, припомни по-рано Ройтерс

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фондовата борса в Истанбул обърна всичките си парични активи в турски лири
Фондовата борса в Истанбул обърна всичките си парични активи в турски лири
Алексис Ципрас разговаря с френския президент Франсоа Оланд
Алексис Ципрас разговаря с френския президент Франсоа Оланд