НОВИНИ

В Испания раздават над 2 милиарда евро от лотарията

В Испания изтеглиха печелившите числа от традиционната коледна лотария - Ел Гордо. Наградният фонд тази година е малко над два милиарда и триста милиона евро.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
19:53, 22.12.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Това не е състезание по пеене, а традиционното теглене на Ел Гордо - лотарията, която испанците чакат месеци наред. Две сфери с по хиляда топки - в едната предварително определена цифрова комбинация или около 100 хиляди номера, а в другата стойността на печалбата! Вместо за няколко минути, печелившите числа се теглят часове наред. Учениците от местна гимназия изпяват печелившите комбинации. Билетите се продават в пакет по десет и срещу сумата от 20 евро печалбата може да бъде 400 хиляди евро.

Ако сте суеверни сега е моментът да пишете - 66513 - притежателите на билетите с този номер ще си поделят тазгодишната печлаба.

Хавиер, спечелил от лотарията: "С печалбата ще направя много хубави неща. Ще помогна на съпругата си и семейството й в Еквадор, на брат си, на майка си и сестра си, на себе си!"
Хуани, спечелила от лотарията: "Изключително съм щастлива. Не очаквах. Никога не сме печелили такава награда. Мъжът ми играе често, но горкичкият, никога не печели, а днес спечелихме!"

Ел Гордо съществува от 1812 година. Разигравала се е дори по време на Гражданската война в Испания. Превърнала се е в институция и отдавна е един от символите на испанската Коледа. Тази година наградният фонд е със 70 милиона евро повече от миналата - анализатори разчитат това като знак за постепенно възстановяване на икономиката и увеличаване на покупателната способност на хората. Вероятността за печалба е едно към 100 хиляди и въпреки това около 73% от испанците между 18 и 75 годишна възраст пробват късмета си!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спор между ГЕРБ и БСП за решението на президента Плевнелиев
Спор между ГЕРБ и БСП за решението на президента Плевнелиев
Производители на местни продукти нямат достъп до големите магазини
Производители на местни продукти нямат достъп до големите магазини