И днес опасно ниски температури в цялата страна. В Източна България очакванията са за силен вятър. Близо 900 машини чистят републиканската пътна мрежа. Придошла река затвори пътя Синеморец - Резово. Временно не се движат фериботните линии при Свищов и Никопол. Ситуацията в Северозападна България е овладяна. Пътят Дуранкулак - Кардам е затворен заради снегонавявания.

Варна Русе

ВАРНА

Нормализира се обстановка във Варна и областта. Всички пътища са отворени, но заради заледявания шофьорите трябва да се движат с повишено внимание. Основни булеварди и улици вече са обработени с луга и движението в града е нормално. Аспаруховият мост също е обработен с препарати против заледяване.

Градският транспорт се движи по график. Повечето тротоари и подлези са почистени. Заради силния вятър на места в града има паднали клони. Пристанището е отворено, полетите от и за Летище Варна са без закъснение. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Няма закъсали автомобили и бедстващи хора. Няма сигнали за селища без ток и вода.

​До минус 11 градуса паднаха температурите в Монтанско, пътищата са проходими

​До минус 11 градуса паднаха температурите в Монтанско, пътищата са проходими

През тази нощ температурите в Монтанско са били от минус 5 до минус 11 градуса. Около полунощ снеговалежът е спрял, което е позволило всички пътища да...

РУСЕ

В Русенско, след спирането на снеговалежа, вече всички пътища са проходими при зимни условия. Тази сутрин преди граничния пункт Дунав мост по пътя за Силистра е имало задръстване заради тежкотоварни камиони, които са се завъртели и са препречили движението.

Според пътното управление са били с неподходящи гуми. Шофьори, които от снощи са в колоната, изчакваща да прекоси българо-румънската граница, пътят не е почистен и се е заледил.

Иван - шофьор от Молдова: Снощи пристигнах. 5-6 километра изминахме, от тази страна нагоре камионът изобщо не може да се изкачи. Много лоша ситуация. Пътят въобще не е почистен, не се насипва и сол.

Централните улици в Русе са почистени до асфалт, днес ще започне разчистването и на второстепенните. Голяма част от тротоарите обаче са заледени и трудно проходими.

© снимки: БТА
Жълт код за ниски температури, пътната обстановка е нормална

Жълт код за ниски температури, пътната обстановка е нормална

В Източна България се очаква и силен вятър. Поради усложнената метеорологична обстановка на територията на област Силистра е преустановен пропускателн...