Съдът в Карлово наложи най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, на ромите, които нападнаха служители от държавното горско стопанство в Хисаря. По време на съдебното заседание районният прокурор Димитрина Шекерева заяви, че горските служители са оживели по чудо.

Карлово

Първоначално горските служители са приютили ромско дете в автомобила си, за да го спасят от озверяла тълпа, която го нападнала. Детето си признало, че е било на задната седалка и е покрило главата си, но е чуло как ромите удрят с колове и хвърлят камъни по колата на горските. Когато малко по-късно те го пуснали да излезе от колата по негово настояване, то се присъединило към тълпата и започнало също да хвърля камъни по хората, които са го спасили. Единият от обвиняемите каза пред журналисти, че всичко е станало заради дете, но отказа да признае дали е участвал в боя на горските служители.

Според прокуратурата има безспорни доказателства, самопризнания на обвиняемите и признания на свидетелите, че задържаните Ганчо Насков-Ганди, Иван Тодоров-Исо и Янко Шугуна са съборили на земята и са налагали с колове тримата горските служители Цъцаров, Недев и Вълчев.