НОВИНИ

В Карлово посрещнаха 31 контингент от мисия на НАТО в Афганистан

С тържествен церемониал в Карлово посрещнаха 31 контингент на Българската армия от състава на международната мисия на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа". Тя е фокусирана върху подготовка, подпомагане и предоставяне на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство и партньори от други международни организации.

bnt avatar logo
от БТА
13:57, 11.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
карлово посрещнаха контингент мисия нато афганистан

Контингентът е в състав от близо 110 военнослужещи, от които 7 жени. Общо 83 на сто от всички са с повече от една мисия зад гърба си.

За мен всяко завръщане на наш контингент е символ на победа - тази на духа, и тази на физическото оцеляване, каза в приветствието си министърът на отбраната Николай Ненчев.

Военнослужещите, в чийто състав влизат военни от Карлово, София, Сливен, Казанлък и Пловдив, бяха поздравени и от заместник -началника на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов. Той каза,че за Българската армия хората винаги са били приоритет.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов също поздрави военнослужещите и изрази задоволство, че всички са се върнали живи и здрави.

От името на контингента слово - отговор направи националният командир полковник Руси Русев.
От името на Министъра на отбраната, на Началника на отбраната и командирите на Сухопътни войски, на СКС и на 61 Механизирана бригада бяха връчени отличия и предметни награди на бойци, отличили се в изпълнение на служебните задачи.

Молебен за здраве, благоденствие и успех отслужи Пловдивският митрополит Николай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Край на сливането и отработването на почивните дни
Край на сливането и отработването на почивните дни
Лего създаде анти-лего чехли
"Лего" създаде анти-лего чехли