НОВИНИ

В карловското село Кърнаре - трети ден без ток

Трети ден няма ток в карловско село Кърнаре. Собственици на търговски обекти се оплакват от големи загуби, а местните жители не могат да обслужват най-елементарните си битови нужди. Днес в късния следобед електрозахранването беше възстановено.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
20:55, 21.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Най-потърпевши от липсата на ток са собствениците на хранителните магазини и заведенията за хранене.

Мариела Димова: "Всичко се разваля, негодно за употреба, за храна... сладоледите са на вода."

Според него причината за проблема е в некачествената експлоатация на захранващата елмрежа, която е собственост на държавното дружество ВМЗ-Сопот.

Боньо Бонев - кмет на Кърнаре: "Снощи до късно работиха до осем часа работиха, имаше само един представител на ВМЗ, другите бяха всичките от ЕВН."
Крум Косев - говорител на електроразпределителното дружество EVN: "Информирали сме колегите, сме предложили и изпратили на място техническа, експертна помощ с наши групи, екипи, с материали и техника, за да можем да помогнем така, че аварията да бъде отстранена максимално бързо."

Хората са категорични, че ще искат обезщетение за загубите. Изпълнителният директор на ВМЗ Иван Гецов посочи за БНТ, че предприятието вече ще предприеме стъпки за продажба на електропродводната мрежа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола блъсна две деца на столичния булевард Черни връх
Кола блъсна две деца на столичния булевард "Черни връх"
​Пенсионер от Вършец дари 4000 лева за болни деца
​Пенсионер от Вършец дари 4000 лева за болни деца