НОВИНИ

В Казанлък протестираха срещу движението на каруци по пътищата

Жители на Казанлък протестираха срещу безконтролното движение на каруци по пътищата. Те настояват за промяна в закона в частта, отнасяща се до движението на пътни превозни средства с животинска тяга по републиканската пътна мрежа. Протестът им е реакция след тежкия инцидент в събота, при който заради необозначена каруца, загинаха двама младежи.

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 02.11.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В Казанлък тази вечер започна подписка до Народното събрание. В нея хората от града настояват да бъдат приети нови правила за движението на каруци по пътищата.Голяма част от тях в момента не са регистрирани, нямат светлоотразителни знаци, както изисква закона, и затова особено опасни.

Стават много катастрофи заради тях. Те нито знаят ляво,нито дясно,те нищо не знаят и си карат "където им падне".
Водачите на каруци да имат 18 години, не както сега в Закона е записано, че щом си на 12 години, яхваш каруцата и тръгваш по пътищата. Искам да плащат "Гражданска отговорност", защото ако мойта кола се блъсне в една каруца, кой ми поема на мене щетите.

За да се забрани движението на каруци, трябват промени не само в закона, но и в общинските наредби - каза днес на среща с кметове министъра на вътрешните работи.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Да се помисли как това нещо да се регламентира и определени части от урбанизираната територия да бъдат забранени за движението на такива превозни средства. И сега са забранени, но няма механизъм, по който да се изземват, по който да се установява собственост и т.н.

Протестиращите настояха да се предвидят и по-високи глоби в Закона за недобросъвестни собственици на каруци. В момента тя е 50 лева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световен панаир на изобретенията в Нюрнберг
Световен панаир на изобретенията в Нюрнберг
​Пресата в Турция и САЩ разкрива нови подробности за убийството на Хашоги
​Пресата в Турция и САЩ разкрива нови подробности за убийството на Хашоги