НОВИНИ

В "Храма на тигрите" в Тайланд бяха открити още 30 мъртви малки тигърчета

На територията на скандално известния "Храм на тигрите" в Тайланд бяха намерени още 30 мъртви тигърчета. Само преди няколко дни властите се натъкнаха на 40 мъртви тигърчета, складирани във фризер.

bnt avatar logo
от БТА
10:45, 03.06.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света
храма тигрите тайланд бяха открити мъртви малки тигърчета

Природозащитниците провеждат евакуация на 137-те големи бенгалски котки, които по-рано се отглеждаха от монаси на територията на будистката обител. Телата на тигърчетата са били консервирани в големи стъклени буркани. Съдейки по надписите, повечето от тях са загинали, когато са били само на няколко дни. Били са открити кожите на два големи тигъра, а също така хиляди амулети, изготвени от различни части на тези защитени диви животни.

На тях властите се натъкнали, след като един от работниците в манастира се опитал да ги изнесе извън територията му. Засега от пределите на манастира са изведени 80 животни. Намерените мъртви животни тигри доказват, че обителта се е забъркала в незаконно отглеждане и забранена търговия. След продължили дълги години спорове, монасите от "Храма на тигрите", посещаван всяка година от много туристи, трябваше да се разделят с животните, които им носеха значителни приходи.

Първите тигри бяха откарани с камион от служители на националните паркове след решение на съда в Канчанабури. За два дни бяха изведени 30 от големите котки. "Храмът на тигрите" е много популярен сред туристите. Мнозина обаче обвиняваха монасите, че са превърнали обителта в атракция, вместо да е духовно място.
Монасите винаги са отричали обвиненията за лошо отношение към тигрите или че участват в търговия с животните. Те настояваха, че кроткостта им, която позволяваше на туристите да се снимат с тях, не се дължи на дрогиране, а на дресура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лодка със стотици мигранти потъна край остров Крит
Лодка със стотици мигранти потъна край остров Крит
Реконструкция на стадион Лаута в Пловдив?
Реконструкция на стадион "Лаута" в Пловдив?