НОВИНИ

В Китай наказват служители с напляскване с пръчка (ВИДЕО)

Някои китайски работодатели предприемат радикални мерки срещу служителите, които показват слаби резултати. Атестация по китайски означава да те напляскат публично с пръчка. В интернет плъзна точно такова видео, на което се вижда как в една китайска банка се справят с онези, които не оправдават високите очаквания на шефовете.

китай наказват служители напляскване пръчка видео
bnt avatar logo
от БНТ
12:18, 21.06.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Наказанието се е провело в сградата на Rural Commercial Bank в северно-китайската провинция Шанси.

Във видеото се виждат 8 мъже, изправени на малка сцена и друг, който ги пита защо не са "надхвърлили себе си" по време на обучение. Една част от наказаните отговарят, че са се "провалили, за могат да постигнат повече след това". Тогава мъжът отсича: "Подгответе задните си части" и започва да ги пляска с нещо, което наподобява широка дървена пръчка.

Мъжът, който провежда наказанието, е ръководителят на обучението, пише People's Daily.

Видеото е заснето с мобилен телефон от човек от публиката. Мъжът с пръчката удря служителите четири пъти, като през цялото време се чуват писъци на жена, вероятно от болка.

Според вестник Beijing Times, след като видеото е плъзнало онлайн, шефовете на банката са отстранили двама души от управителния съвет за унизително поведение спрямо служителите. Мъжът, който провежда наказанието, по-късно се е извинил публично.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дейвид Бекъм ще гласува за оставане на Великобритания в ЕС
Дейвид Бекъм ще гласува за оставане на Великобритания в ЕС
Освобождават места за автобуси във Варна
Освобождават места за автобуси във Варна