НОВИНИ

Иван Гарелов предлага БНТ да влезе в пряка конкуренция с търговските медии

Първият кандидат, който СЕМ изслуша днес и общо четвъртият до момента, бе Иван Гарелов. Той представи своята биография в доказателство на свои качества защо се кандидатира за генерален директор. Бившият водещ на "Панорама" сподели, че има по-глобални виждания за развитието на телевизията, а основна му цел е БНТ да стане силна обществена медия и затова е оглавил концепцията си "БНТ - Рестарт". Според Гарелов обществената телевизия трябва да влезе в пряка конкуренция с двете търговски телевизии и затова предлага преместване на новинарската информационна емисия "По света и у нас" в 19:00 часа.

bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 22.08.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Пред комисията на СЕМ той заяви, че е започнал професионалния си път като репортер в БНТ, след това е водещ на предаването "Панорама", има опит и от търговските телевизии, видял е как функционират, издал е три книги, а БНТ е един достоен завършек на неговия професионален път.

Основна цел на Иван Гарелов е БНТ да стане силна обществена медия като смята, че трябва да извади от анонимност българските зрители.

Цитирайки международно проучване, Гарелов заяви, че обществената телевизии в Европа и БНТ възвръщат своите позиции. Освен смяна на часа, Гарелов предложи още в новините да има и коментарни слотове.

Сред предложенията му са БНТ 1 да бъде основно с информационно-публистична насоченост, БНТ 2 да е насочен към културата като се привлича най-трудна по думите му аудитория - образованите хора, които имат конкретни търсения и очаквания. Регионалните канали трябва да възстановят своите каналите. Според него БНТ Свят трябва да бъде модерна витрина, която да представя на туристическите възможности на България, а БНТ HD да се развива като спортен и младежки канал

По думите на Гарелов финансирането трябва да бъде на база процент от БВП, защото според него така БНТ ще бъде максимално независима.

Вижте цялото изслушване във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 100 души се включват в Международна дунавска регата
Над 100 души се включват в Международна дунавска регата
Платено паркиране срещу месечен наем в Пловдив
Платено паркиране срещу месечен наем в Пловдив