НОВИНИ

В Кресна недоволстват срещу евентуално настаняване на бежанци

Жителите на Кресна са готови да протестират, ако в града им бъдат настанени бежанци при евентуална миграционна вълна. Кметът на града обяви, че бившето военно поделение в населеното място се подготвя за лагер, ако в страната ни започнат да навлизат мигранти от Гърция или Македония. Общинският кмет каза още, че информацията за подготовката на бившата казарма е неофициална.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
22:32, 20.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
кресна недоволстват евентуално настаняване бежанци

Кметът на Кресна Николай Георгиев каза, че по време на учение „Граница 2016" на граничен пункт Кулата станало ясно, че при необходимост в града може да бъдат настанени бежанци.

Николай Георгиев, кмет на община Кресна: „Засега гледаме да потушим напрежението в местното население. Просто напрежението между хората е голямо, защото те всеки ден гледат как идват военните, оглеждат базите на поделението".

Димитър Стоянов е охрана на бившата казарма, казва че военни правят снимки на терена и проверяват дали може да бъде използван. Според него помещенията не са подходящи да живеят хора в тях, защото няма ток и вода, а много от прозорците са счупени. Ако се наложи да бъдат настанени там бежанци ще трябва да се ремонтират.

Димитър Стоянов, охрана: „Идват представители от военни от Благоевград, от София, казват, че готвят тоя корпус с плочите за бежанци. Да бъдат настанени. Ако има нужда? Няма къде другаде да ги карат, казват тука".

Хората от Кресна са категорични, че не искат в града им да бъдат настанявани бежанци.

Даниела Шатева: "Според нас ще бъде лошо за Кресна. Носят много зарази, болести, ще крадат".

Местните хора казват, че са готови да протестират, дори да затворят главен път Е-79, ако се наложи в града им да дойдат бежанци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 90 години по-късно - американски президент отново в Куба
Близо 90 години по-късно - американски президент отново в Куба
Калфин: Стимули вместо санкции при задължително гласуване
Калфин: Стимули вместо санкции при задължително гласуване