НОВИНИ

В квартала, където е живял Северин Красимиров, се страхуват от отмъщение

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова продължава да е най-коментираната тема в града. Жестокостта на престъплението потресе всички. В квартала, където последно е живял заподозрения за убийството й Северин Красимиров, има постоянно полицейско присъствие, но въпреки това след хората има страх и напрежение.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
12:21, 11.10.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

В кв. Тракцията на пръв поглед е спокойно. Много от хората тук обаче казват, че някой може да дойде да търси отмъщение. Други даже са се изнесли от страх. Елинка разказва, че нейни близки са получавали заплашителни съобщения по телефона и фейсбук.

Елинка: Искат да влязат някакви си скинари, някакви емемейци. Ако трябва да се съберат телефоните и да се види какво е писано и какви заплахи има срещу нас, как е писано, че ще ни нападат квартала.

Елинка има 8 деца. Казва, че е притеснена, защото нощем тук ставало много тъмно, уличното осветление не работело и въпреки че минавали полицейски коли, не се чувствала защитена. Не пускала и децата си на училище.

Елинка: Защото ме е страх да не направят нещо на децата ми. И децата ми ги е страх. Звънях на 112, свързаха ме с Второ районно, казах, ако не ми се изпрати някакъв екип да ни пази, ще си взема децата и ще отида да спя пред кръговото, поне там да ме пазят.

Съседите на лелята на Северин Красимиров, където той и съпругата му последно са живели, не искаха да разговарят с екипа ни, притеснени за сигурността си. Според тях, лелята и съпругата му са снощи са се изнесли при роднини. Други твърдяха, че не го познават. Катя Радославова казва, че само го е виждала, като минава по улицата.

Катя Радославова: Виждала съм го тука в двора, обаче то не е конфликтно. Не се е закачало.

Познати на Северин Красимиров казаха, че той през последните години е живял доста от времето в Германия. Там е влязъл в полезрението на полицията заради фалшифициране на документи. Преди това в България е съден за кражба на цветни метали. Имал е няколко профила във фейсбук.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повреда на изстреляния към МКС кораб Союз, екипажът се приземи аварийно
Повреда на изстреляния към МКС кораб "Союз", екипажът се приземи аварийно
Екстрадират до 10 дни задържания за убийството на Виктория Маринова
Екстрадират до 10 дни задържания за убийството на Виктория Маринова