НОВИНИ

В Лас Вегас започва изложението на потребителска електроника

В Лас Вегас започва прочутото изложение на потребителска електроника. На 50-тото издание гигантите и новите компании в технологичния сектор ще изложат новите идеи в технологиите.

bnt avatar logo
от БНТ
17:39, 04.01.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още

При динамиката на технологичния напредък изненади сякаш се постигат трудно, но усъвършенстването на продукти ги отвежда на нови висоти. Дронове за селфи вече съществуват. Създателите на новото предложение твърдят, че то надминава всичко досега, защото може да издирва и разпознава собственика си.

Менкиу Уанг, "ZERO ZERO ROBOTICS": "Това всъщност е летящ робот, парченце летящ изкуствен интелект, нещо като ваш личен фотограф, следи ви и заснема живота ви."


;

На изложението има и поредното изобретение за любителите на супергероите. С хиперкостюма - симулатор на виртуалната реалност, който използва подвижен екзоскелет - те могат да изпитат непознати усещания.

Том Сикар, "Hypersuit": "Това е вид хибридно превозно средство, с което можете например да летите, да се гмуркате, да яздите, да правите нещо, за което сте мечтали и обикновените хора не могат, защото е твърде екстремно или невъзможно за човешко същество."


;

В по-практичната сфера Фриджкам би била от полза за разсеяните, които често се озовават в супермаркета без списък какво трябва да напазаруват.

Крисчън Лейн "Smarter": "Фриджкам е безжична камера, която може да се постави в хладилника. Тя използва разпознаване на предмети, снима под ъгъл. Когато затваряте и затваряте врата на хладилника, праща снимка в телефона ви.


;

Изложението в Лас Вегас се открива утре и продължава до 8 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да подготвим автомобилите за минусовите температури?
Как да подготвим автомобилите за минусовите температури?
Още един задържан във връзка с атентата в Берлин
Още един задържан във връзка с атентата в Берлин