НОВИНИ

В Лондон почетоха паметта на починалия полицай Кийт Палмър

В британската столица постъпващи в полицията положиха клетва с минута мълчание в памет на героя, загинал след 15-годишна служба. Скотланд Ярд обяви, че в знак на уважение служебният номер на Палмър няма да бъде даван на друг полицай.

Фани Аронова
от Фани Аронова
19:05, 24.03.2017
Чете се за: 00:53 мин.
По света
лондон почетоха паметта починалия полицай кийт палмър

Това е Кийт Палмър 45 минути преди да бъде убит. Туристка от Флорида харесала шапката му и го помолила да се снима с нея. Стейси Мартин сподели снимката със семейството на Палмър, който остави съпруга и петгодишна дъщеря. За по-малко от 48 часа след смъртта му в интернет се събраха над 360 000 лири дарения за тях. Днес постъпващи в полицията положиха клетва с минута мълчание в памет на героя, загинал след 15-годишна служба. Скотланд Ярд обяви, че в знак на уважение служебният номер на Палмър няма да бъде даван на друг полицай.

;

Британски депутат разказа с вълнение, че от години е познавал Палмър.

Джеймс Клевърли, депутат от Камарата на общините: "Запознахме се преди 25 години, когато беше в Кралската артилерия. Той беше силен, професионален служител."

Клевърли попита дали премиерът Тереза Мей би наградила посмъртно полицая, заради неговата смелост и саможертва. Бивша колежка на Палмър говори с тъга и възхищение за човека, който преди години й е спасил живота при инцидент.

Нина Уайтхуд, бивш полицай: "Той беше чудесен човек, винаги се смееше, развеселяваше всички. Но в полицейската работа, когато давахме дежурства, той се държеше много професионално. Не се боеше да се втурне пръв и се грижеше за другите, не за себе си."

Нина Уайтхуд сподели, че нейният спасител не е мислил за почести и медали, а наистина го е било грижа за хората.

Днес беше съобщено името и на четвъртата жертва от нападението в сърцето на Лондон. Лесли Роудс, на 75 години, почина в болницата. Събират се дарения за семейството на Айша Фрейд, която беше убита на моста Уестминстър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: Полицейското присъствие в Лондон остава засилено
От нашия пратеник: Полицейското присъствие в Лондон остава засилено
Среща с пловдивските полицейски кучета
Среща с пловдивските полицейски кучета