НОВИНИ

В Лондон запалиха пънк сувенири, за да прогонят носталгията

Сувенири от времето на пънка на стойност около 6 милиона евро бяха запалени в Лондон в знак на протест срещу носталгиците, които искат да отбележат 40-годишнината от създаването на движението.

bnt avatar logo
от БТА
13:37, 27.11.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
лондон запалиха пънк сувенири прогонят носталгията

"Пънкът никога, никога не е будил носталгия! Той се превърна в поредната маркетингова техника, за да ви продадат нещо, от което нямате нужда. Илюзията за друг възможен избор. Конформизъм под друга кожа!", негодуваше пред минувачите Джоузеф Коре, синът на мениджъра на "Секс пистълс" Малкълм Макларън и на дизайнерката Вивиан Уестууд.

Сувенирите от скъпата колекция на Коре бяха изгорени върху баржа на река Темза. В пламъците се смесиха фойерверки и изображения на политици. Намеси се кораб на пожарната, за да изгаси огъня. Джоузеф Коре възнегодува срещу плановете за отбелязването на 40-годишнината от възникването на пънк движението, с излизането на 26 ноември 1976 година на хита на "Секс пистълс" "Anarchy in the UK".

В рамките на честванията бяха предвидени концерти и изложби под патронажа на кмета на Лондон и на Британската библиотека. "Политическата конюнктура се сети, че е време да отдаде почит на движението и се опита да го приватизира, да го консервира, да го измъчи. Дойде време да подпалим всичко!", обясни Джоузеф Коре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Патриарх Неофит: Българските политици да бъдат внимателни към своя народ
​Патриарх Неофит: Българските политици да бъдат внимателни към своя народ
Първите български полярници пристигнаха на базата в Антарктида
Първите български полярници пристигнаха на базата в Антарктида