Между трима кандидати за кмет ще избират жителите на ловешкото село Александрово. На първия тур двама от кандидатите събраха равен брой гласове - по 120. Те изостават от водещия кандидат, за когото са гласували 131 жители на селото.

Александрово, Ловеч

Село Александрово е най-голямото в община Ловеч. Тук живеят хора от различни етноси, а гласоподавателите са 1966. Пред всички обаче проблемите на селото са еднакви.

Мехмед Исинов: Колкото кметове са минали през толкова много години, никой нищо не е направил. Улиците ни са окаяно състояние. Тъй че дано тоя кмет, който ще го изберем, да направи за това село, да се види, че селото ни е голямо.

Не липсват и скептиците, които отсега смятат, че и новият кмет няма да направи нищо за селото.

Вълко Русев: Те минаха десет кмета, никой нищо не направи, сега той ще направи...

Гецка Василева: Ние сме към общината и общината е зле. Ако хартише някой лев - ще ни дадат, като не... Ние сме село. Отписаха ни.

И в Александрово основен проблем е липсата на работа.

Борис Борисов: Очаквам преди всичко работа... И поне малко от малко селото да се пооправи. Най-важното е пари за селото да има, това е.

Днес хората отново ще отидат до урните с надеждата, че новият кмет ще работи така, че Александрово да заприлича на истински европейско село.