НОВИНИ

​В Мароко са арестувани двама души във връзка с атентатите в Каталуния

Единият е подготвял нападение срещу испанското посолство в Рабат. Вторият е живял в испанския град Рипол, откъдето са и атентаторите.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:23, 23.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
мароко арестувани двама души връзка атентатите каталуния

Взривяване на катедралата "Саграда" Фамилия и други забележителности в Барселона - това бил първоначалния план на атентаторите. Намеренията им разкри единият от задържаните.

Плановете им обаче се провалили при взривяването на къщата, в която изработвали експлозиви. Там те били струпали 120 бутилки с газ.

Двама от четиримата арестувани за нападенията остават в ареста. Те са обвинени в терористични убийства и принадлежност към терористична организация.

Собственикът на автомобила, който е бил използван при атаката в Камбрилс, също е обвинен в принадлежност към терористична организация, в терористични убийства и притежание на експлозиви. Той обаче беше освободен, но ще бъде наблюдаван от полицията.

Обвиненията срещу собственика на интернет кафенето, в което живеели някои от атентаторите, ще станат ясни до дни.

Утеха и страх - такива чувства изпитват жителите на град Рипол почти седмица след атентатите. Там са живели повечето от атентаторите. Там е действала и терористичната клетка.

Осем от членовете на разбитата терористична клетка са живели в Рипол. Не са били в полицейски списъци и никога не са предизвиквали съмнения за радикална дейност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията разпръсна с димни гранати протестиращи срещу Тръмп
Полицията разпръсна с димни гранати протестиращи срещу Тръмп
Нови зони за видеонаблюдение в ромския квартал в Асеновград
Нови зони за видеонаблюдение в ромския квартал в Асеновград