НОВИНИ

В много градове 3 март започна с "Пробуждане с хоро"

В много градове Националният празник на България започна с българска народна музика и хора. Инициативата "Пробуждане с хоро" се провежда за четвърта поредна година. Целта е да се съхранят и предадат на поколенията българският дух и традиции. В София инициативата се провежда в парк "Заимов",

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:49, 03.03.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Стотици хора дойдоха в парка "Заимов", за да се включат в инициативата. Освен да съхранява българските традиции, инициативата цели да обедини българите от всички краища на света.

Български хора днес ще се извият във Варна, Поморие, Хасково и в други градове, както и по света, където има български общности.

Цвета Кирилова, председател на Сдружение "Азбукари": Очакваме много българи, тук в парка "Заимов". В момента хора се играят в Англия, Аржентина, Белгия, Холандия, Съединените щати, в Малта, в Сърбия - навсякъде, където има българи. В 60 населени места и в над 30 големи града ще се хванат за ръце, за да покажат единството си и обичта си към традициите и към българския фолклор. Надяваме се 3 март да е повод да съберем сили и да повярваме в силите си, така че не само днес, но и утре да се гордеем с българските традиции и фолклор.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановиха паметника на руския офицер Павел Красов в София
Възстановиха паметника на руския офицер Павел Красов в София
Кога протестират щастливите хора?
Кога протестират щастливите хора?