32 са вече регистрираните случаи на морбили у нас. Има нов случай на заболяло дете в "Студентски град" в София и един в Хасковско. Мобилен кабинет за ваксини срещу морбили започна работа в столичния квартал "Христо Ботев", където има два случая на заразени. Ще бъдат ваксинирани всички деца, за които няма данни за имунизация и са били в контакт с болни.

Още преди седмица Министерството на здравеопазването разпореди да се издирят децата, които не са имунизирани срещу морбили.

д-р Ирина Гайтаневска, началник отдел "Епидемиология и контрол на заразните болести", СРЗИ: За да овладеем ситуацията и да овладеем по-нататъшното разпространение на заболяването.

Днес подвижна клиника отиде в столичния квартал "Христо Ботев", където вече има случаи на морбили. По списък докторите ваксинираха всички, които са имали контакт със заразените.

д-р Ирина Гайтаневска, началник отдел "Епидемиология и контрол на заразните болести", СРЗИ: Около 40-50 души, но не всички от тях ще бъдат имунизирани. Ще бъдат имунизирани само тези, които нямат имунизация.
32 са вече случаите на морбили у нас

32 са вече случаите на морбили у нас

32 станаха потвърдените случаи на морбили в страната, съобщи здравното министерство. Най-много заболели има в община Благоевград - 26-ма. Четирима са...

Повод за притеснения на този етап няма.

д-р Ирина Гайтаневска, началник отдел "Епидемиология и контрол на заразните болести", СРЗИ: Ако всеки човек е получил навреме своята имунизация, няма нужда да се притеснява.

А клиниката на колела ще остане в квартала, докато и последният човек от списъка бъде имунизиран.