Служителите действали по сигнал, получен вчера от 72-годишна жителка на Монтана.Жената обяснила, че същия ден около 10,30 ч., след предварителна уговорка по телефона, е оставила зад табло на газопреносната мрежа на ул. "Калето" в града плик с 14 000 лв. в банкноти с различен номинал. Сумата била поискана от мъж, представил се като служител на полицията във връзка с оказване на съдействие за залавяне на телефонни измамници.

В резултат на предприетите светкавични действия, криминалистите установили и задържали двамата извършители на престъплението - П.Р./37 г./ и 17-годишен, криминално проявени от гр. Вършец.

Последвало претърсване на паркиран в центъра на града лек автомобил "Опел Зефира" с монтанска регистрация, ползван от двамата. В колата са намерени 20 450 лв., 3 мобилни телефонни апарата в комплект със сим-карти, таблет и златни накити. При обиск от двамата са иззети общо 1 220 лв., 310 долара, 3 мобилни телефонни апарати и 5 различни по вид златни накити.


© МВР

П.Р и непълнолетният са задържани за срок от 24 часа. Работата по разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдението на Районната прокуратура. Изяснява се и съпричастността на двамата задържани в извършените през последните два-три месеца телефонни измами на територията на Монтана.

© МВР
© МВР