НОВИНИ

Държавни институции и прокуратура се събират заради трагедията край Своге

Представители на институциите се събират днес в МВР, за да обсъдят известните досега факти и обстоятелства за тежкия пътен инцидент от снощи край Своге, при който загинаха 16 души, 18 са ранени. Започналото разследване ще изяснява причините за инцидента, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев:

държавни институции прокуратура събират заради трагедията своге
bnt avatar logo
от БНТ
07:32, 26.08.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Психолози от Института на МВР са ангажирани да окажат помощ след тежкия инцидент вчера с автобус в района на Своге. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев, цитиран от пресцентъра на МВР.

По думите му психолози помагат както на близки на загиналите и пострадалите, така и на спасителите - пожарникари и полицаи. Има свидетели на случилото се, включително и сред хората от автобуса, отбеляза министърът.

Шофьорът, който е и собственик на фирмата превозвач, е оцелял и е настанен в столична болница. До момента загиналите са 16, а ранените са настанени за оказване на медицинска помощ в столични болници. Има щети и по ударени от автобуса автомобили, но няма тежко ранени в тях, каза Радев.

Министър Радев изказа своите и на ръководството на МВР дълбоки съболезнования към близките на загиналите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина сенаторът Джон Маккейн
Почина сенаторът Джон Маккейн
Почина големият български художник Никола Манев
Почина големият български художник Никола Манев