Норвежки полицаи откриха в частен дом в южната част на страната голямо количество вещества, които могат да бъдат използвани за създаване на мощно взривно устройство.

От полицейското управление на окръг Ауст Агдер потвърдиха, че в четвъртък вечерта в къща в гр. Евге е извършен обиск, но се въздържаха от подробности. Службата за сигурност на полицията, една от задачите на която е борбата срещу тероризма, съобщи, че е била информирана за резултата от операцията. Според сайта на вестник "Агдерпостен", в операцията са участвали специалисти от Осло и пожарникари.

Както съобщи телевизия TV2, полицията е задържала няколко души, но решение за тяхното задържане все още не е взето от местния съд.

По-рано "Агдерпостен" пише, че на територията на същия окръг в сряда са задържани двама чужденци, които са заподозрени в нарушаване на правилата за износ на оръжие. Те законно са придобили стрелково оръжие в Норвегия, но са го изпратили в чужбина в нарушение на местните закони. Засега не е известно дали има връзка между двата случая.