НОВИНИ

Задържаният в Испания мароканец планирал „Ница-2”

Гражданската гвардия на Испания смята, че арестуваният в сряда мароканец е планирал атентат, копие на този в Ница, съобщи в. „Расон”. По данни на изданието, мъжът, който се занимавал с превоз на товари, бил задържан в община Ирун, автономна област Страната на баските.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:15, 01.12.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света
задържаният испания мароканец планирал ница

По-рано министерството на вътрешните работи посочи, че мароканецът възнамерявал да замине за Сирия, за да се присъедини към терористичната групировка „Ислямска държава”.

Според „Расон”, чужденецът бил заловен, когато се връщал с камиона си от Германия.

В момента в Испания е в сила четвърта степен на терористична заплаха от пет възможни. По данни на вътрешното ведомство, от 2015 година, по подозрение за връзки с терористи са арестувани над 170 души.

Вечерта на 14 юли голям камион се вряза с голяма скорост в множество пешеходци на крайбрежната улица в Ница. Хората се разхождаха след като бяха наблюдавали фойерверките по случай националния празник на Франция. Прегазени бяха 85 души, пострадаха 434. Атентатът беше извършен от тунизиец, ликвидиран от полицаи на местопрестъплението. Няколко дни след атентата отговорност за него пое ИД.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази вечер В кадър: Петър Стоянов. Мандатът от първо лице
Тази вечер "В кадър": Петър Стоянов. Мандатът от първо лице
Рецидивист от исперихско село е осъден на 8 години затвор
Рецидивист от исперихско село е осъден на 8 години затвор