НОВИНИ

В Ню Йорк искат да забранят Pokemon Go на осъдени за сексуални престъпления

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо призова да бъде забранено на 3000-те души, осъдени за сексуални престъпления в щата и пуснати на свобода при пробация, да играят на играта, превърнала се в хит на пазара "Покемон гоу", за да бъдат предпазени децата на щата, предадоха световните агенции.

йорк искат забранят pokemon осъдени сексуални престъпления
bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 01.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Играта, която е разработена от американската компания Ниантик и е свалена вече 75 милиона пъти, е много ценена от младите и позволява да бъдат локализирани други играчи. Според Куомо това може да я превърне в средство за локализиране на плячката за сексуалните престъпници.
Сега Куомо е наредил на Отдела за изпълнение на наказанията и за пробациите на щата Ню Йорк да забрани на осъдени за сексуални посегателства и излежали присъдата си, но фигуриращи в регистрите като сексуални престъпници, да играят на Покемон гоу.

Губернаторът е взел това решение, след като сенатори от Ню Йорк доказаха, че деца играли на играта, без да знаят, са се доближили до място, на което пребивават осъдени за сексуални престъпления. Някои от децата дори влезли при един от тези престъпници.

В САЩ всички осъдени за престъпления от сексуално естество се вписват в съответен регистър. Те трябва да съобщават на властите актуална информация за себе си, за да бъде актуализиран регистърът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Расте продажбата на алкохол менте в Русия
Расте продажбата на алкохол менте в Русия
Книгоиздателите настояват за намаляване на ДДС върху книгите
Книгоиздателите настояват за намаляване на ДДС върху книгите