НОВИНИ

В „Още от деня“: Да се промени ли часовото време?

Днес Европейският парламент не взе решение да премахне смяната на часовото време, заради което ще продължим да го сменяме. В студиото на „Още от деня“ въпроса дискутираха ПР експертът Анета Алашка, за която смяната на времето представлява проблем, и проф. Христо Пимпирев, който е на противоположното мнение.

bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 08.02.2018
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Не чувам ясни аргументи защо трябва да го запазим, заяви ПР експертът Анета Алашка. Тя припомни, че не се пести от енергията заради смяната на времето. В САЩ и европрейските държави има статистики, според които има известни вреди върху здравето, допълни тя.

Анета Алашка: Днешният дебат не е уникален и отново има сблъсък. Всички парламентарни фракции в Европейския парламент виждат проблем в директивата, но отсреща стои чиновникът от Европейската комисия, който държи директивата да остане. Чиновниците се страхуват да им премахнат директивите, защото така им се отнема власт.

Проф. Пимпирев отлбеляза, че всяка година сменя времето с доста голяма разлика заради множеството му пътувания и наистина това причинява дискомфорт, но той преминава в рамките на дни.

Проф. Христо Пимпирев: Най-важното е, че ЕК може да реши сама за себе си. Аз нямам нищо против да си останем само на лятно часково време. Но за мен този диалог е смешен, защото един час не оказва влияние.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смог в Банкок
Смог в Банкок
Варненци протестираха за пореден път в защита на Пирин и Морската градина
Варненци протестираха за пореден път в защита на Пирин и Морската градина