НОВИНИ

В „Още от деня“: Ген. Атанасов за новата дясна формация „Демократична България“

В студиото на „Още от деня“ ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ коментира работата на новата дясна формация. Той заяви, че антикорупционния орган е „имитативен“. Според него в България е трудно да се направи независима оценка на заплахите за националната сигурност.

bnt avatar logo
от БНТ
19:10, 11.05.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Рисковете за националната сигурност идват отвътре и отвън, заяви ген. Атанасов, но в България няма условия за обективното им оценяване.

Той допълни, че изводите на „Демократична България“ за управлението съвпадат с множество външни оценки.

ген. Атанас Атанасов, „Демократична България“: В началото на Българското европредседателство в множество авторитетни европейски издания беше перифразиран българския девиз: „Корупцията в България прави силата“. Във Франция беше, след това в Германия.

Въпросът е по какъв начин се борят управляващите с корупцията, допълни той. Антикорупционният орган според него е „инструмент за имитация“. Навсякъде отвън идват оценки за проблем с корупцията, допълни ген. Атанасов.

;

Направихме експертен екип с авторитетни хора във всяка една област не като огледало на правителството, заяви Атанасов за новата формация „Демократична България“

ген. Атанас Атанасов, „Демократична България“: Дали ще станем алтернатива на управлението зависи от българските граждани.

Като пример той даде това, че „Демократична България“ е изработила „по-радикален законопроект“ за хазарта от този на Валери Симеонов, както и категоричната позиция срещу възобновяването на АЕЦ „Белене“. Атанасов нарече БСП „фасадна опозиция“ и заяви, че опонентът на „Демократична България“ е политическото статукво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа ще засилва икономическия си суверенитет
Европа ще засилва икономическия си суверенитет
Димитър Главчев: Управленското мнозинство върви добре
Димитър Главчев: Управленското мнозинство върви добре