В изявлението на президента не беше казано нещо ново, а беше по-скоро тясно партийно търсене повече, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод интервюто на Румен Радев в предаването на БНТ "Панорама". Христо Проданов от БСП пък открои, че думите на Радев съвпадат с 90% от меннеито на българите.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: В изявлението на президента не беше казано нещо ново, а беше по-скоро тясно партийно търсене повече.

Биков не отрече, че не е лошо да се посочват проблемите от президента.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Направи ми впечатление за посочване на алтернатива, но без конкретика освен визия за България, която посочи като единствена алтернатива на сегашното управление. Говорене за корупция и разпад на медиите, но не посочи конкретно къде и кои.

Позицията на президента за Костинброд за мен е изненадваща, там има съдебно решение, каза той.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Това беше огромен скандал, който граничи с опит за преврат и това че президентът го артикулира и то в контекста на това, че практически признава или по-скоро става съпричастен към този опит. Трябваше да има съдебно решение към тези, които организираха Костинброд, защото беше опорочен изборен процес.
Румен Радев: Всяка партия с визия за България може да разчита на моята подкрепа

Румен Радев: Всяка партия с визия за България може да разчита на моята подкрепа

Президентът Румен Радев говори пред "Панорама" - за дневния ред на обществото и недоволството на гражданите, за недоверието в институциите, за сканда...

Смятам, че той казва това, което и 90% от българите мислят, каза пък зам.-предс. на ПГ "БСП за България" Христо Проданов.

Христо Проданов - зам.-предс. на ПГ "БСП за България": Ако това интервю беше дадено от български граждани, щеше да съвпадне с мнението на президента. Изборните правила принципно са честни, но броенето на бюлетините и провеждането на изборите е нечестно. Не се спазва Изборният кодек, така тълкувам думите на президента. Явно има предвид машинното гласуване. Проблемите са много и един от тях беше Костинброд. Например, там където гласуваме, аз и семейството ми и мои приятели - имам нула гласа на последните избори. Алтернатива като политики и правене на такива, а това го няма, не ни посочва нас президентът. Смятам, че той казва това, което и 90% от българите мислят.

Вижте цялата дискусия във видеото.

Свидетели по делото "Костинброд": Бюлетините бяха брак

Свидетели по делото "Костинброд": Бюлетините бяха брак

В Съдената палата на поредно заседание днес се разнищваще аферата "Костинброд".